De la Memorie şi cunoaştere locală

(Diferenţa dintre versiuni)
Salt la: Navigare, căutare
Versiunea de la data 4 august 2011 11:05 (modifică)
Anca (Talk | contribuţii)

← Diferenţa anterioară
Versiunea de la data 4 august 2011 11:06 (modifică) (anulează)
Anca (Talk | contribuţii)

Diferenţa următoare →
Linia 6: Linia 6:
Din punct de vedere geografic, albumul trimite spre toată Transilvania, deşi o parte consistentă a imaginilor sunt din Cluj. Fotografiile sunt însoţite, în general, de scurte note explicative. Din punct de vedere geografic, albumul trimite spre toată Transilvania, deşi o parte consistentă a imaginilor sunt din Cluj. Fotografiile sunt însoţite, în general, de scurte note explicative.
-După cum mărturiseşte Irina Petraş în ''Argument'', fotografiile sunt în primul rând din arhiva sa personală, dar şi din [[Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj|Arhiva Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România]], din arhiva Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, sau a altor personalităţi locale. +După cum mărturiseşte Irina Petraş în ''Argument'', fotografiile sunt în primul rând din arhiva sa personală, dar şi din Arhiva [[Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj|Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România]], din arhiva Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, sau a altor personalităţi locale.
Volumul cuprinde la final un ''Indice de nume. Oameni şi locuri'', cu referiri la personalităţile şi locurile invocate în fotografii. Volumul se încheie cu o ''Bibliografie selectivă''. Volumul cuprinde la final un ''Indice de nume. Oameni şi locuri'', cu referiri la personalităţile şi locurile invocate în fotografii. Volumul se încheie cu o ''Bibliografie selectivă''.

Versiunea de la data 4 august 2011 11:06

Locuirea cu stil. Locuri ale memoriei culturale transilvane/Irina Petraş. – Cluj-Napoca : Casa Cărţii de Ştiinţă, 2010, 198p. ISBN 978-973-133-751-7

Albumul cuprinde fotografii ale unor case, încăperi, grădini de care se leagă numele unor oameni de cultură ai locului, dar şi ale unor monumente, plăci comemorative, statui dedicate acestora.

Din punct de vedere geografic, albumul trimite spre toată Transilvania, deşi o parte consistentă a imaginilor sunt din Cluj. Fotografiile sunt însoţite, în general, de scurte note explicative.

După cum mărturiseşte Irina Petraş în Argument, fotografiile sunt în primul rând din arhiva sa personală, dar şi din Arhiva Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, din arhiva Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, sau a altor personalităţi locale.

Volumul cuprinde la final un Indice de nume. Oameni şi locuri, cu referiri la personalităţile şi locurile invocate în fotografii. Volumul se încheie cu o Bibliografie selectivă.