De la Memorie şi cunoaştere locală

(Diferenţa dintre versiuni)
Salt la: Navigare, căutare
Versiunea de la data 10 decembrie 2009 07:12 (modifică)
Ica (Talk | contribuţii)

← Diferenţa anterioară
Versiunea de la data 10 ianuarie 2011 08:09 (modifică) (anulează)
Geta (Talk | contribuţii)

Diferenţa următoare →
Linia 1: Linia 1:
'''Muzeul de Istorie din Cluj'''/red. Hadrian Daicoviciu. - Bucureşti: Meridiane, 1967, 99 p. '''Muzeul de Istorie din Cluj'''/red. Hadrian Daicoviciu. - Bucureşti: Meridiane, 1967, 99 p.
-Volumul este un ghid al Muzeului de Istorie, întocmit de un colectiv compus din M. Bunta, H. Daicoviciu, Şt. Ferenczi, V. Marica, I. Pintea, C. Pop şi N. Vlassa, sub redacţia lui Hadrian Daicoviciu.+Volumul este un ghid al [[Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei|Muzeului de Istorie]], întocmit de un colectiv compus din M. Bunta, H. Daicoviciu, Şt. Ferenczi, V. Marica, I. Pintea, C. Pop şi N. Vlassa, sub redacţia lui Hadrian Daicoviciu.
Cuvântul înainte este semnat de acad. prof. C. Daicoviciu. Cartea cuprinde două părţi ''O istorie de peste un secol'' şi ''Prin sălile muzeului''. Prima parte este un scurt istoric al muzeului. Partea cea mai consistentă este cea de-a doua, o prezentare amplă a expoziţiei. Prezentarea este cronologică conform principiului de organizare. Subcapitolele parcurg principalele etape istorice reflectate în colecţii, până la perioada feudală, cu prezentarea Lapidarului roman şi medieval, şi nu în ultimul rând al Colecţiilor speciale: Colecţia grecească, Colecţia egipteană şi Colecţia de istoria farmaciei. Cuvântul înainte este semnat de acad. prof. C. Daicoviciu. Cartea cuprinde două părţi ''O istorie de peste un secol'' şi ''Prin sălile muzeului''. Prima parte este un scurt istoric al muzeului. Partea cea mai consistentă este cea de-a doua, o prezentare amplă a expoziţiei. Prezentarea este cronologică conform principiului de organizare. Subcapitolele parcurg principalele etape istorice reflectate în colecţii, până la perioada feudală, cu prezentarea Lapidarului roman şi medieval, şi nu în ultimul rând al Colecţiilor speciale: Colecţia grecească, Colecţia egipteană şi Colecţia de istoria farmaciei.

Versiunea de la data 10 ianuarie 2011 08:09

Muzeul de Istorie din Cluj/red. Hadrian Daicoviciu. - Bucureşti: Meridiane, 1967, 99 p.

Volumul este un ghid al Muzeului de Istorie, întocmit de un colectiv compus din M. Bunta, H. Daicoviciu, Şt. Ferenczi, V. Marica, I. Pintea, C. Pop şi N. Vlassa, sub redacţia lui Hadrian Daicoviciu.

Cuvântul înainte este semnat de acad. prof. C. Daicoviciu. Cartea cuprinde două părţi O istorie de peste un secol şi Prin sălile muzeului. Prima parte este un scurt istoric al muzeului. Partea cea mai consistentă este cea de-a doua, o prezentare amplă a expoziţiei. Prezentarea este cronologică conform principiului de organizare. Subcapitolele parcurg principalele etape istorice reflectate în colecţii, până la perioada feudală, cu prezentarea Lapidarului roman şi medieval, şi nu în ultimul rând al Colecţiilor speciale: Colecţia grecească, Colecţia egipteană şi Colecţia de istoria farmaciei.

Ghidul mai cuprinde rezumate în limba engleză şi germană, îndrumări practice relative la Muzeul de Istorie din Cluj, traduse şi în limbile engleză şi germană.

Cartea este bogat ilustrată cu fotografii alb-negru reprezentând exponate remarcabile ale Muzeului.