De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare

„Farmec” la 118 ani!/Constantin Mustaţă .- Bucureşti : Roza Vânturilor, 2007, 487 p. ISBN 978-973-9003-90-2

Este vorba de un volum aniversar. Gândurile exprimate de directorul general al Companiei „Farmec” în acest moment aniversar sunt urmate de o parte introductivă cu caracter istoric (o cronologie în 20 de momente, „Botezuri” în timp, diplome şi distincţii oblinute de fabrică etc.).

Volumul continuă cu pagini dedicate Anei Aslan, cu mărturii culese sub formă de interviuri, gânduri îndreptate spre această personalitate care a marcat produsele Farmec. Este inserat, în continuare, un tablou al persoanelor aflate la conducerea fabricii (conduceri colective şi executive – p.29-32). Partea cea mai consistentă a volumului îl reprezintă interviurile cu personalităţi implicate sau legate de viaţa fabricii.

Urmează prezentarea salariaţilor de la Farmec (premiaţi pentru fidelitate, colectivul Farmec SA în anul 2007, foşti angajaţi cu vechime de peste 30 de ani etc.). Sunt cuprinse în volum şi grafice privind evoluţia producţiei, profitului, imagini cu diplome şi trofee obţinute în timp, o listă cu brevetele de invenţie.

O Cronologie (1889-2007) realizată de Vasile Lechinţan, cu care se încheie volumul, urmăreşte în date parcursul istoric al fabricii.