De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare

Bio-bibliografia profesorului Onisifor Ghibu/Iosif Naghiu, Ioan Moga, Ioachim Crăciun. – Bucureşti : Cultura Românească, 1941, 161 p.

Volumul se deschide cu Biografia Profesorului Onisifor Ghibu. Sunt prezentate în continuare ziarele şi revistele în care a publicat articole Onisifor Ghibu, şi care se regăsesc în Bibliografie [Ziarele şi revistele în cari s-au publicat articolele cuprinse în Bibliografie, în forma prescurtată, aşa cum se găseşte tipărită]. Bibliografia cuprinde: I. Periodice întemeiate şi conduse de autor; II. Studii, Articole, Dări de seamă, prezentate în ordinea cronologică a apariţiei lor. Sunt inserate şi două tabele, Lucrări apărute în volum (broşură), după cuprinsul lor şi cu totalul numărului de pagini, Tablou sinoptic despre activitatea ştiinţifică - literară a profesorului Onisifor Ghibu, înfăţişată pe ani şi pe specialităţi.

Partea a treia a bio-bibliografiei conţine articole din presă referitoare la activitatea ştiinţifică şi literară a lui Onisifor Ghibu [Voci de presă despre activitatea ştiinţifică şi literară a profesorului Onisifor Ghibu]. La final, a fost cuprins un Indice de nume.