De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare
Látható Kolozsvár: Orbán Lajos fotói a két világháború közötti városról = Clujul vizibil. Fotografiile lui Lajos Orbán din perioada interbelică /ed. Blos-Jáni Melinda .- Kolozsvár : Exit kiadó, 2018, 196 p.

Lucrarea este dedicată lui Orbán Lajos și activității sale fotografice. Orbán Lajos a fost un fotograf amator, care începând din anii 1920 a lucrat pentru magazinul de aparate fotografice Fii lui Kováts P., fiind membru al unor societății legate de fotografie, participant la diverse concursuri internaționale de fotografie, mentor în cadrul unor cursuri de fotografie pentru începători.

În cadrul volumului-album sunt cuprinse fotografii realizate de Orbán Lajos, textele însoțitoare oferind informații referitoare la diversele ipostaze ale fotografului și operei sale. Tematica acestuia este structurată după cum urmează: fotografii memorabile din viața lui Orbán Lajos, fotografii interbelice, fotografi și societăți ale fotografilor în Clujul primei jumătăți a secolului XX, fotografii stereoscopice, timp liber și admirația peisajului, de la viața statică la abstractul modernist, sfera privată și căminul.

Volumul cuprinde rezumate în limba română și engleză.