Company Logo

Calendar evenimente

No current events.

Form de conectare

Traducere

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Utilizatori on-line

We have 4 guests and no members online

Vizitatori

189892
AziAzi61
IeriIeri51
Saptamana curentaSaptamana curenta225
Luna curentaLuna curenta1407
TotalTotal1898920

Oferă „Cutia ta, din suflet!”

 

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj organizează, în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie 2023, o nouă campanie  de colectare de cadouri pentru copii defavorizați - Oferă „Cutia ta, din suflet!”.
Puteți să pregătiți daruri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani. Acestea se pun într-o cutie care va fi ambalată cu hârtie de împachetat cadouri (dacă nu reprezintă o cutie specială pentru cadouri). Cutiile pot să conțină: articole de îmbrăcăminte nefolosite, alimente neperisabile, obiecte de igienă personală, jucării. NU pot să conțină: obiecte care se pot sparge, distruge ușor sau aflate în apropierea termenului de expirare, preparate culinare casnice, fără etichetă, haine sau încălțăminte folosite.
Cadourile se predau la sediul central al bibliotecii județene, Calea Dorobanților, nr. 104, Secția pentru adolescenți, etaj 4 centru.
Vă așteptam!


 

Bibliovacanța pentru adolescenți

  

Copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani sunt asteptati la programul de vacanță, începând cu data de 3 iulie. În cadrul acestuia se vor desfășura activități diverse, precum: club de lectură, cerc de învățare a limbii engleze, vânătoare de comori, atelier de mărgelit, concurs de karaoke, vizionare de film și altele. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm!

 


 

Bătălia Cărților - ediția a X-a

 

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a lansat cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților".

Vă așteptăm pentru mai multe informații și înscrieri la Secția pentru adolescenți, sediul central, etaj IV și la filialele de cartier ale bibliotecii.

Regulamentul concursului

Lista titlurilor

Formular înscriere

Fisă lectură

 

 

 

 

Ajutor la teme pentru adolescenți

 

Dacă ai între 12 și 18 ani și temele sunt o provocare pentru tine, te invităm la Secția pentru adolescenți, unde, prietenii bibliotecii, voluntari pricepuți și răbdători, te vor ajuta să le duci la bun sfârșit.

Ședințele sunt gratuite, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru participarea la program este nevoie de înscriere prealabilă.

Înscrieri și alte informații pot fi obținute la telefon: 0756080691 sau prin email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

Ateliere de teatru și oratorie

 

Secția pentru adolescenți organizează Ateliere de teatru și oratorie pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Atelierele se desfășoară în limbile română și engleză și vor fi susținute de către Eliza Tivadar, absolventă a Warwick University din Coventry, Warwichshire, Marea Britanie, specializarea Theatre and Performance Studies. Întâlnirile au loc în fiecare marți, de la ora 17.00, la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etajul IV centru.

Atelierele sunt gratuite, pe baza Permisului de bibliotecă. Înscrieri și alte informații pot fi obținute la telefon: 0756080691 sau prin email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

      

 

 

  Bibliovacanța pentru adolescenți

 

Începând cu data de 4 iulie 2022, copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani sunt așteptați la programul de vacanță. În cadrul acestuia se vor desfășura diverse activități: vânătoare de comori, ateliere handmade, vizionări de filme, concursuri de karaoke și altele. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm!

 

 

Campanie de recrutare de voluntari

 

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” recrutează voluntari facilitatori în lectură și în educația STEAM!

Activitățile se pot susține atât cu frecvență săptămânală în cadrul programelor de vacanță, în lunile iulie și august 2022, cât și în alte forme, cu program mai intens, chiar zilnic, pe durata a aproximativ 2 săptămâni.

Încurajăm angrenarea, concomitent, a mai multor membri din aceeași familie în activitățile de voluntariat!

Activitățile se desfășoară în cadrul programului de voluntariat „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!”, program prin care biblioteca judeţeană facilitează accesul la lectură şi la alte servicii de bibliotecă pentru membrii cu sau fără nevoi speciale ai comunităţii clujene.

 

Ce trebuie să faceți pentru a deveni voluntarul bibliotecii aflați la Secția pentru adolescenți de la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, etaj 4 centru, la telefon 0756080691 sau e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

         

 

Bătălia Cărților 2022

 

Bătălia Cărților – ediția a IX-a

 

Biblioteca județeană a lansat cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură

Bătălia Cărților.

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni: copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți.

 

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele bibliotecii.

 

Perioada de lectură: martie-septembrie 2022

 

Finala concursului: octombrie 2022

 

Detalii în Regulamentul concursului

 

Lista titlurilor

 

 

  Cerc de desgin 3D

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" invită adolescenții cu vârsta între 14 și 18 ani, într-o incursiune de imprimare 3D.

Cercul presupune frecventarea atelierelor de Design 3D, care vor avea loc pe platforma ZOOM, în zilele de miercuri, de la ora 16.00, începând cu data de 24 februarie 2021. În urma acestora, participanții vor realiza propriile obiecte în programul Blender, ce vor fi puse în practică pe imprimanta 3D a bibliotecii.

Participarea este gratuită iar înscrierea este obligatorie și se poate face la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon: 0756080691. 

Vă așteptăm cu drag!  

 

 

 

Algoritmică în C++

 

 

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" are plăcerea să invite pasionații de informatică la un nou cerc ITLAB. Acesta e destinat celor cu vârsta de cel puțin 12 ani, care doresc să învețe Algoritmica în limbajul C++. Întâlnirile au loc pe ZOOM, pe durata anului școlar în zilele de joi, în intervalul orar 16.00 - 17.00.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Înscrierea este obligatorie și se poate face la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon: 0756080691.

Vă așteptăm! 

 

 

 

Atelier de Robotică

 

     Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj organizează, începând cu data de 5 octombrie 2020, în fiecare luni, de la ora 17.00, ateliere de robotică pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani. Atelierele vor avea loc la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților, nr. 104, etaj IV, centru, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei.

    Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, cu înscriere prealabilă. 

    Informații suplimentare la telefon: 0756080691 sau email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

BiblioVacanța

 

        Secția pentru adolescenți organizează în lunile iulie și august ateliere de creativitate, cercuri de învățare a limbilor străine, atelier de coding. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Activitățile au loc atît online cât și offline. 

Vă așteptăm cu drag! 

 

 

 

 

 

Bătălia cărților – ediția a VII-a 

 

 

 

 

 

Biblioteca județeană lansează cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură 

 

Bătălia Cărților. 

 

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni: copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți.

 

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele sau on-line accesând următoarele linkuri:

 

Pentru copii:

 

Formular înscriere

 

Pentru adolescenți:

 

Formular înscriere

 

Perioada de lectură: mai-octombrie 2020

 

Finala concursului: noiembrie 2020

 

Detalii în Regulamentul concursului

 

 

Lista titlurilor 

 

 

 

Săptămâna Națională a Voluntariatului 

 

Începand cu anul 2002, în fiecare an, în a treia săptămână a lunii mai, are loc Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), eveniment coordonat la nivel național de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat. Anul acesta, din cauza pandemiei, SNV a fost amânată, iar in perioada 11-17 mai sunt sărbătoriți super-eroii. Biblioteca are și ea super-eroii ei, voluntari dedicați, care au ales să dăruiască necondiționat din timpul lor comunității din care fac parte. Cu această ocazie, dorim să-i felicităm și să-i încredințăm de stima și aprecierea noastră.

 

 

Educație financiară pentru liceeni

 

Doriți să folosiți banii în mod eficient? Dacă da, puteți primi câteva sfaturi profesioniste în cadrul atelierelor interactive săptămânale destinate liceenilor. Acestea vor începe în 11 februarie 2020, de la ora 14.30 și vor avea loc la Secția pentru adolescenți a Bibliotecii Județene „Octavia Goga”, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV centru. Rezervați-vă locul până în data de 7 februarie, la numărul de telefon 0756080691 sau la adresa de e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

 

Cerc de desen pentru copii și adolescenți

desen

Biblioteca Județeană demarează Cercul de desen pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani. Acesta va avea loc de două ori pe lună, începând cu data de 21 noiembrie, ora 17.00, în Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104. Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. 

Înscrieri și informații suplimentare: 0756080691, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

  

BJCSocialLab: dialoguri cu liceeni și studenți

 

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”,  în colaborare cu Fundația”Alma Mater Napocensis” a Universității ”Babeș-Bolyai” și  Asociația ”Pro Democrația”, demarează proiectul de discuți pentru tineri și adolescenți MindLab prin această întâlnire pilot, sub titlul ”Tabla socială de șah a liceenilor clujeni”.

Workshopul va avea ca punct de pornire cartea ”Socializarea politică la copii și adolescenți” scrisă de Dan Octavian Rusu. Moderatori: prof. univ. dr. Dacian Dragos - președinte al Fundației ”Alma Mater Napocensis”, lector univ. dr. Dan Octavian Rusu - psiholog principal, Iulia Georgescu - director de dezvoltare al Asociației Pro Democrația.

Prima întâlnire va avea loc în data 13 mai 2018, ora 13:00, la Secția pentru adolescenți, Calea DOrobanților nr. 104, etaj IV și va sărbători Ziua Națională a Adolescentului.

Liceenii și studenții care doresc să participe sunt rugați să se înscrie la numărul de telefon: 0756080691 sau la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii desfășoară programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele V - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Lista materiilor şi orarul activităţilor pot suporta ușoare modificări și sunt flexibile, în funcție de programul voluntarilor și al elevilor.

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.  

________________________

Dacă sunteţi în căutare de sugestii de lectură sau de link-uri utile pentru voi,  adolescenţii, sperăm să le găsiţi pe pagina web a adolescenţilor.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj doreşte să vină în întâmpinarea dorinţelor voastre prin crearea acestei noi secţiuni pe pagina web. De asemenea, vă invităm să ne treceţi şi pragul la sediul central sau la filiala din centru (Kogalniceanu) şi la filialele din cartierele Mănăştur, Zorilor și Grigorescu, fie pentru a căuta o carte, un CD sau un film, fie pentru a naviga pe Internet sau fie doar pentru a vă petrece timpul liber în compania altor adolescenţi.

Vă aşteptăm cu drag şi la Secţia pentru adolescenţi, de unde puteţi împrumuta cărţi sau filme, unde puteţi să vă jucaţi pe cele trei console de joc (XBox, Wii şi PS3 cu volan) sau puteţi viziona filme, citi cărţi sau naviga pe Internet. Secţia pentru Adolescenţi este situată la etajul 4 al sediului bibliotecii din Calea Dorobanţilor nr. 104. Ne găsiţi şi la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe facebook.

Aveţi nevoie de o anumită carte pe care nu o găsiţi în colecţiile bibliotecii? Completaţi un formular cu sugestia voastră de achiziţie.

Aveţi vreun comentariu sau vreo idee pentru noi, pentru a îmbunătăţi pagina web a adolescenţilor sau serviciile pe care biblioteca vi le oferă? Scrieţi-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aveţi nevoie de ajutor în a regăsi o informaţie sau aveţi întrebări referitoare la activitatea bibliotecii? Contactaţi-ne la Bibliotecar on-line.

Doriţi să ştiţi ce documente (cărţi, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, etc.) deţine biblioteca în colecţiile sale? Consultaţi Catalogul on-line.

Dacă doriţi să vă exprimaţi opinia despre serviciile bibliotecii, despre pagina adolescenţilor, despre ce aţi dori ca biblioteca să vă ofere, aşteptăm cu interes comentariile, opiniile şi sugestiile voastre.

 

________________________________

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.

Bookmark and Share

Actualizare site

Ultima actualizare:
Data: 29-11-2023

Copyright

Copyright © 2024 Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj | Proiect realizat în urma aplicaţiei depuse în cadrul Programului „Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari” 2011, ediţia a 2-a, organizat de ANBPR şi IREX.



Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla 1.7 themes domain transfer Valid XHTML and CSS.