Company Logo

Calendar evenimente

Nu sunt evenimente curente.

Form de conectare

Traducere

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Utilizatori on-line

Avem 16 vizitatori și niciun membru online

Vizitatori

190340
AziAzi36
IeriIeri41
Saptamana curentaSaptamana curenta155
Luna curentaLuna curenta993
TotalTotal1903408

 

Autor: Marc Levy

Titlu original: Une autre idée du bonheur

Traducere de: Aliza Peltier

Număr pagini:   316

Anul apariţiei: 2014

Publicat de: Editura Trei

Verifică disponibilitatea

 

Descriere scurtă:

,,Un alt fel de fericire'' este o carte despre puterea sacrificiului. Agatha Greenberg a ales să-şi petreacă 20 de ani din viaţă în închisoare pentru a-i oferi nepoatei sale şansa de a se naşte în libertate. Ispăşeşte astfel o condamnare pentru care nu este vinovată, dându-se drept sora ei care, alături de mulţi alţi tineri, luptase împotriva puterii militariste a statului. 

Sacrificiul nu-şi mai are sensul după moartea surorii, prin urmare evadarea din închisoare rămâne singura variantă pentru a fi din nou liberă. Nu visează decât să simtă din nou razele soarelui, adierea vântului, gustul libertăţii. Porneşte aşadar în căutarea carnetului care îi dovedeşte nevinovăţia. Începe o călătorie aventuroasă prin amintiri, dragoste şi destin, un periplu de câteva zile prin America, alături de Milly, nepoata ei, pe care pe care o ia ostatică. Aceasta deoarece Agatha evită să-i dezvăluie adevărata identitate, pentru a nu o încărca pe Milly cu povara adevărului. Doreşte să o cunoască, să ştie cum îi merge, dar nu vrea să-i tulbure viaţa. De-a lungul călătoriei, Agatha constată cu stupefacţie transformările prin care societatea trecuse în toată această perioadă în care ea fusese închisă, cauzate în special de dezvoltarea noilor tehnologii.
Care este deznodământul acestei călătorii neobişnuite, cum se vede fericirea prin ochii Agathei, vă invităm să aflaţi lecturând cartea, pe care o găsiţi la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii, etajul 4.

 

  

 

Autor:   Jeannette Walls

Titlu original: The Glass Castle

Traducere de: Lorena Lupu

Numar pagini:   367

Anul apariţiei: 2015

Publicat de: Editura Art

Verifică disponibilitatea

 

Descriere scurtă:

Autoarea aşterne în rândurile acestei cărţi întâmplări din viaţa sa reală, rememorând crâmpeie din copilăria şi adolescenţa trăite alături de familia ei. Reuşeşte să capteze atenţia cititorului încă de la primele rânduri: "Eram într-un taxi, întrebându-mă dacă nu cumva mă îmbrăcasem prea sofisticat pentru seara respectivă, când am aruncat o privire pe fereastră şi am văzut-o pe mama cotrobăind într-un container de gunoi. Abia se înserase."
O familie atipică, cu un stil de viaţă nomadic, pentru care nopţile petrecute sub cerul liber devin ceva obişnuit. O familie în care treptat rolurile se inversează: părinţii dau dovadă de imaturitate, în timp ce copiii sunt nevoiţi să-şi asume responsabilităţi.
În ciuda piedicilor întâmpinate, copiii, deveniţi adolescenţi, luptă pentru un viitor mai bun. Dacă vor reuşi sau nu să şi-l construiască, vă invităm să aflaţi, citind această impresionantă poveste de viaţă a autoarei americane Jeannette Walls.

 

Bookmark and Share

Actualizare site

Ultima actualizare:
Data: 09-04-2024

Copyright

Copyright © 2024 Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj | Proiect realizat în urma aplicaţiei depuse în cadrul Programului „Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari” 2011, ediţia a 2-a, organizat de ANBPR şi IREX.Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla 1.7 themes domain transfer Valid XHTML and CSS.