Company Logo

Calendar evenimente

Nu sunt evenimente curente.

Form de conectare

Traducere

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Utilizatori on-line

Avem 4 vizitatori și niciun membru online

Vizitatori

190183
AziAzi54
IeriIeri58
Saptamana curentaSaptamana curenta425
Luna curentaLuna curenta1139
TotalTotal1901831

 

Biblioteca fără ziduri – campanie de donaţie de cărţi pentru copii

 

     În cadrul programului de voluntariat Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează campania de donaţie de cărţi pentru copii „Biblioteca fără ziduri", cu scopul de a continua demersul început în anul 2014, şi anume înfiinţarea de mini-biblioteci în centre de sănătate din Cluj-Napoca.

     Punctele de primire a donaţiilor sunt organizate la Sediul Central (Calea Dorobanţilor nr. 104), precum şi la filialele bibliotecii: Filiala Zorilor (str. Observatorului nr. 1) şi Filiala Kogălniceanu (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7).

     Vă mulţumim!

 

__________________________

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” a demarat în cadrul programului naţional de voluntariat „Raftul cu iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” proiectul pilot Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!”, cu scopul de a extinde serviciile bibliotecii în afara zidurilor, atât în ceea ce priveşte cartea, lectura, cât şi alte servicii, de: loisir, socializare, sau chiar integrare a grupurilor cu nevoi speciale în comunitatea clujeană.

În proiect lucrează voluntari selectaţi în urma unei campanii de recrutare, persoane cu un simţ civic foarte dezvoltat.

Alături de voluntarii programului deschidem mini-biblioteci în instituţii pentru vârstnici (de exemplu: Fundaţia pentru Îngrijirea Vârstnicului, Clubul Pensionarilor str. Horea) sau pentru copii instituţionalizaţi (de exemplu: Internatul Şcolii Speciale Gimnaziale CRDEII). Cărţile şi materialele audio-video pentru aceste biblioteci sunt procurate printr-o campanie de donaţie. În aceste centre ţinem periodic activităţi de recreere, precum: ateliere de creaţie, cluburi de jocuri de socializare, ore de poveşti interactive, basme, cursuri diverse – în funcţie de dorinţele şi nevoile beneficiarilor.

Dacă doreşti să afli informaţii diverse despre voluntariat, biblioteca a amenajat şi un Colţ al voluntarului, respectiv un Punct de informare pe această temă, unde poţi primi răspunsuri despre ce înseamnă voluntariatul şi ce oportunităţi are biblioteca noastră în acest domeniu. Vei afla astfel că voluntariatul este o activitate optimă dezvoltării tale personale şi un mod prin care îţi poţi face prieteni deschişi şi activi.

 

Campania de recrutare

Campania de donaţie

 

Programul naţional  „Raftul cu iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” este implementat în România de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

 

     

     

                                  

 

 

Bookmark and Share

Actualizare site

Ultima actualizare:
Data: 09-04-2024

Copyright

Copyright © 2024 Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj | Proiect realizat în urma aplicaţiei depuse în cadrul Programului „Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari” 2011, ediţia a 2-a, organizat de ANBPR şi IREX.Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla 1.7 themes domain transfer Valid XHTML and CSS.